КОНКУРС: КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ

Са задовољством вас обавештавамо да је Црвени крст Србије расписао конкурс за све школе и ученике, под називом „Крв живот значи”.
Као вид промоције добровољног давања крви овај уметнички конкурс сензибилише и едукује младе о добровољном давању крви. У конкурсу сваке године учествује преко 500 основних и средњих школа и 30.000 ученика се уметнички изражава, а најбољи остварују вредне награде.
Ученици на уметнички начин размишљају о лепоти давања, људској солидарности, пријатељству и здрављу. Млади на свој начин то презентују кроз своје радове, градећи себе као личности и сазнајући чињенице о давању крви као племенитом чину који ће, када време дође и напуне 18 година, моћи и сами да реализују и постану добровољни даваоци крви.
Најуспешнији радови, које одабере комисија Црвеног крста Србије, се награђују: првопласирани добијају десетодневно летовање у објекту Црвеног крста Србије, а друго и трећепласирани вредне књиге и друге ситнице. Уважавамо и њихове менторе – наставници, професори, педагози – добијају успомену на учешће.
Конкурс се објављује и траје цео март, резултати се објављују у Недељи Црвеног крста (од 8 – 15. маја) а свечано уручење награда је 14. јуна, на Светски дан добровољних давалаца крви.
Црвени крст Параћин је проследио свим основним и средњим школама услове и правила конкурса, те се надамо да ће из општине Параћин све школе да узму учешће на овом пре свега хуманом конкурсу а надамо се да ће неко из наше општине бити и добитник награда.
Срећно свима, жели вам Црвени крст Параћин🍀
Опис фотографије није доступан.

You may also like...