JASNO KAŽEMO NE – nedvosmislena poruka predstave o trgovini ljudima Drenovačkog omladinskog kluba

Strah, bol, borba za život… neka su od osećanja koja preživljavaju žrtve trgovine ljudima, a koje su na improvizovanoj sceni hotela Orbis oživeli članovi Drenovačkog omladinskog kluba. U predstavi koji nosi naziv Ne cenkanju ljudskim životima mladi su pokazali kroz šta prolazi osoba koja je žrtva trgovine ljudima, kao i ko je najpodložniji manipulaciji predatora.

Po izvođenju predstave, usledila je tribina na kojoj je bilo reči o načinu izveštavanja medija u Srbiji o nasilju i trgovini ljudima, zatim bezbednosti dece i mladih i mehanizmima zaštitei prevencije od nasilja i trgovine ljudima.

Publiku su činili većinom mladi ljudi iz naše opštine, zatim predstavnici udruženja mladih iz Paraćina i Ćićevca, predstavnici javnih ustanova, volonteri Crvenog krsta Paraćin koji su vršnjački edukatori u programu Borba protiv trgovine ljudima.

Predstava članova DOK-a , kao i održana tribina, završne su aktivnosti u okviru projekta Ne cenkanju ljudskim životima podržanog od strane Fondacije Trag i OAK Fondacije.