КОНКУРС „КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ“ 2014. ГОД.

КОНКУРС “КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ“
ПРОПОЗИЦИЈЕ КОНКУРСА „КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ“ 2014. ГОДИНА

Конкурс се расписује за ликовне, литералне радове и видео спотове на тему добровољног, анонимног и неплаћеног давалаштва крви под називом „КРВЖИВОТ ЗНАЧИ“.
На конкурсу имају право учешћа ученици основних и средњих школа са територије општине Параћин.
Конкурс за ликовне и литерарне радове се расписује за следеће категорије:
– ученици од првог до четвртог разреда основних школа
– ученици од петог до осмог разреда основних школа
– ученици од првог до четвртог разреда средњих школа

Конкурс за мотивационе видео спотове за рад са младима на промоцији добровољног давалаштва крви распсисује се за следећу категорију:
– Ученици од првог до четвртог разреда средњих школа.

Све технике ликовног изражавања су дозвољене до формата 35цм X 50цм. Радови без знака Црвеног крста неће бити разматрани.

Литерарни радови могу бити писани у прози и стиховима дужине до 2 стране А4 куцаног текста. Радови дужи од две стране А4 куцаног текста, ручно писани радови и радови без потпуних података неће бити разматрани.

Видео спот или филм мора трајати највише 3 минута, носити знак Црвеног крста и имати одговарајући пратећи звук/музичку подлогу која не подлеже ауторским правима. Сви снимци морају бити у 16:9 видео формату, резолиције (SD 720 x 576, HD 1280 x 720, FULL HD 1920 x 1080) и кодекс формата mpeg2 H264 за компресовање. Видео спот је потребно доставити у ДВД формату. Радови дужи од 3 минута, без знака Црвеног крста и потпуних података, који нису у 16:9 видео формату неће бити разматрани.

Конкурс се расписује 10. фебруара, а затвара 31. марта 2014. године, до када појединци и школе најкасније достављају радове ( својих ученика шаљу ) у организацију Црвеног крста Параћин. Сви радови који приспеју након датог рока неће бити разматрани.
Сви радови на полеђини морају садржати следеће податке:
-Име и презиме аутора,
-Назив школе, разред и одељење,
-Име и презиме наставника/професора.

Црвени крст Параћин, према мишљењу Комисије, одабраће по три првопласирана рада у литерарним и ликовним радовима из све три категорије и одабраће три првопласирана видео спота. Ауторима ових радова Црвени крст Параћин уручиће награде и послати их у Црвени крст Србије, на републички ниво конкурса. Послати радови неће бити враћени, а за све пристигле радове сматраће се да је дозвољено њихово даље коришћење у промоцији давалаштва крви Црвеног крста Параћин и Црвеног крста Србије.
Првопласиране учеснике Конкурса на Републичком нивоу Црвени крст Србије наградиће бесплатним летовањем у одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима искључиво у термину од 26. јула до 4. августа 2014. године. Награде и за другопласиране и трећепласиране у све три области и у све три категорије на Републичком нивоу обезбедиће Црвени крст Србије.

You may also like...

Оставите одговор